Месец: м.г

Село Поленица, Република Бугарија

Делегација на НовАсном беше во посета на Македонци патриоти од Пиринска Македонија, Р. Бугарија, село Поленица, Сандански, и оствари средба со првиот Претседател на ОМО Илинден Г-дин Стојан Георгиев и сегашниот член на Престедателството на ОМО Илинден Пирин Г-дин Стојко Стојков. Благодарност за срдечното гостопримство.