Чествување На Јане, Мелник, Р. Бугарија

Делегација на НовАсном денсека беше на поклон на споменикот на Јане Сандански во Мелник, Р. Бугарија каде што бевме дел од чествувањето на Јане Сандански со останатите македонски здруженија и органицазии од целиот свет. Членовите на НовАсном положија цвеќе пред споменикот и дадоа завет дека ќе го следиме патот на Јане се додека не ја оствариме нашата цел, Република Македонија. Денес, и те како се релевантни делата на Јане кои се наш светол пример како да се бориме за да ги оствариме нашите цели од кои нема да отстапиме. Изразуваме благодарност до организаторот на манифестацијата и на Г-дин Стојко Стојков кој беше дел од манифестацијтата. Престедателот на НовАсном, Сашо Маневски, одржа говор во кој ги запозна присутните со претставката која Македонскиот Клуб за Етничка толерантност ја поднесе против Бугарија во Европската Комисија. НовАсном се јавува као претставник на здружението. Идеме напред здружено…