Служевме ручек на нашиот напатен народ

Организацијата НовАсном и се заблагодарува на Г-ѓа Благица Новковска, на нејзина иницијатива прифативме да донираме средства кои отидоа до Хуманитарната Организација Св. Спас од Драчево, која за нашиот напатен народ изготвува ручеци и ги дели на три пункта во Скопје, Драчево, Аеродром и Ѓорче Петров. Поред тоа Св. Спас дели пакети со храна до семејствата на кои тоа им е особено потребна и води грижлива евиденција да нема злоупотреби околу примателите на донациите. Г-ѓа Новковска изготви за НовАсном експертска анализа за лажираниот попис кој ќе биде наскоро достапен до јавноста. Благодариме.